CitronMelisse
clean-top.jpg

Servicefradrag til private 2024

Servicefradrag 2024 til private: Kæmpe stigning i fradrag for rengøring

Privatpersoner har længe kunne få glæde af håndværkerfradrag og servicefradrag i forbindelse med bl.a. rengøring, vinduespolering, havearbejde, rensning af tæpper, istandsættelse og børnepasning.

Servicefradraget ligger på 11.900 kr årligt pr. person i 2024. Dette er en stor stigning i forhold til 2023, hvor fradraget lå på 6600 kr.

Servicefradraget gælder pr. person, hvilket vil sige, at ægtefæller og samlevende vil kunne bruge lige under 2000 kr. i hjemmet eller sommerhuset om måneden og få fradrag for det hele.

Fradrag for rengøring foretaget af Clean-up Service

Når du som privatperson får udført rengøringsarbejde af Clean-up Service i dit private hjem eller i din fritidsbolig, kan du således fremadrettet nyde godt af et fradrag på op til 11.900 kr af arbejdslønnen (inkl. moms) pr person i husstanden. Et ægtepar eller en husstand med to personer over 18 år, kan dermed nyde godt af et servicefradrag på hele 23.800 kr - og dermed en besparelse en god slat penge om året.

Fordelen ved at anvende servicefradraget i forbindelse med rengøringsopgaver er, at en forholdsmæssigt stor del af omkostningerne ved rengøringsarbejdet dækker arbejdsløn, hvorfor meget stor del af den samlede regning vil være fradragsberettiget. Du kan få fradrag for en lang række ting lige fra flytterengøring til istandsættelse.

Du kan bl.a. få skattefradrag for rengøring af følgende typer:

  • Vask og aftørring af overflader i din bolig/fritidsbolig
  • Opvask, tøjvask og strygning
  • Gulvvask, støvsugning og boning
  • Rengøring af badeværelse og toiletfaciliteter
  • Rensning af tæpper, gardiner, persienner m.m.
  • Vinduespolering - både udvendigt og indvendigt

Det vil sige, at bl.a. vores flytterengøring fyn, samt andre af vores services til private er dækket af Servicefradrags-ordningen. 

Sådan indberetter du dit fradrag for rengøring til SKAT

Først og fremmest skal du huske at gemme faktura eller kvittering, som dokumentation for det udførte rengøringsarbejde. Denne dokumentation bør særskilt oplyse udgifter til hhv. materialer og til arbejdsløn, da det kun er arbejdslønnen som fradraget dækker.

1) Gå til skat.dk for at indberette dine rengøringsudgifter
2) Gå til Fradrag > Håndværkerfradrag og servicefradrag
3) Klik på “Oplys servicefradrag”
4) Følg vejledningen og udfyld alle de påkrævede felter
5) Beløbet overføres herefter til din årsopgørelse

Hvis fradraget skal fordeles mellem flere personer i husstanden, så skal I huske at hver person skal indberette sin del af udgiften til rengøringsarbejdet.

Når du har indtastet oplysningerne i din forskudsopgørelse for 2024, vil dit servicefradrag for 2024 blive overført til din årsopgørelse for samme på, som du derefter vil modtage i marts 2025.

Du kan læse meget mere om det nye servicefradrag for 2024 på SKAT'S hjemmeside.

Udnyt dit høje servicefradrag 2024 med rengøringshjælp fra Clean-Up Service

Kontakt os i dag og få en 100% uforpligtende snak omkring en løsning til dit/jeres rengøringsbehov. Vi udfører både enkeltstående rengøringsopgaver, men opretter også løbende aftaler med faste tidsintervaller.

Fradragsberettiget rengøring

Clean-up Service A/S
Tvedvej 199
5700 Svendborg
CVR 69727514
Man - fre kl. 09 - 13

Ring +45 62 21 68 12

Kontakt os


Ring og få et 100 % uforpligtende tilbud