CitronMelisse
clean-top.jpg

Servicefradrag til private 2023

Servicefradrag 2023 til private: Kæmpe stigning i fradrag for rengøring

Privatpersoner har længe kunne få glæde af håndværkerfradrag og servicefradrag i forbindelse med bl.a. rengøring, vinduespolering, havearbejde, rensning af tæpper, istandsættelse og børnepasning.

Servicefradraget ligger på 6.600 kr årligt pr. person i 2023. Dette er en ændring i forhold til 2021. Servicefradraget steg voldsomt i 2021 til 25.000 kr pr person i hustanden, men er altså nedsat til 6.600 kr i 2023. Det betyder dog stadig, at du som privatperson får fradrag for rengøring udført i dit private hjem.

I forlængelse af coronakrisen, vedtog regeringen med finansloven for 2021 en stor forhøjelse af både servicefradraget og håndværkerfradraget. I alt blev der afsat 340 millioner kroner til finansiering af de nye høje fradrag. Hensigten med forøgelsen af fradragene er at hjælpe en hårdt presset servicebranche med at sikre et højt beskæftigelsesniveau, samt at accelerere den grønne omstilling.

Det nye servicefradrag er i 2023 på 6.600 kr. Beløbet er blevet forhøjet siden sidste år, hvor det kun lå på 6.200 kr. Du kan derfor med fordel gøre brug af dette års fradrag for rengøring.

Derudover kan du se frem til en skatteværdi ved servicefradrag 2023, der i 2023 ligger på ca. 26% (samme procent som i 2022). Dette betyder, at hvis du betaler 1000 kr. for en serviceydelse, sparer du hele 260 kr. i skat.

Fradrag for rengøring foretaget af Clean-up Service

Når du som privatperson får udført rengøringsarbejde af Clean-up Service i dit private hjem eller i din fritidsbolig, kan du således fremadrettet nyde godt af et fradrag på op til 6600 kr af arbejdslønnen (inkl. moms) pr person i husstanden. Et ægtepar eller en husstand med to personer over 18 år, kan dermed nyde godt af et servicefradrag på hele 13.200 kr - og dermed en besparelse en god slat penge om året.

Fordelen ved at anvende servicefradraget i forbindelse med rengøringsopgaver er, at en forholdsmæssigt stor del af omkostningerne ved rengøringsarbejdet dækker arbejdsløn, hvorfor meget stor del af den samlede regning vil være fradragsberettiget. Du kan få fradrag for en lang række ting lige fra flytterengøring til istandsættelse.

Du kan bl.a. få skattefradrag for rengøring af følgende typer:

  • Vask og aftørring af overflader i din bolig/fritidsbolig
  • Opvask, tøjvask og strygning
  • Gulvvask, støvsugning og boning
  • Rengøring af badeværelse og toiletfaciliteter
  • Rensning af tæpper, gardiner, persienner m.m.
  • Vinduespolering - både udvendigt og indvendigt

Det vil sige, at bl.a. vores flytterengøring fyn, samt andre af vores services til private er dækket af Servicefradrags-ordningen. 

Sådan indberetter du dit fradrag for rengøring til SKAT

Først og fremmest skal du huske at gemme faktura eller kvittering, som dokumentation for det udførte rengøringsarbejde. Denne dokumentation bør særskilt oplyse udgifter til hhv. materialer og til arbejdsløn, da det kun er arbejdslønnen som fradraget dækker.

1) Gå til skat.dk for at indberette dine rengøringsudgifter
2) Gå til Fradrag > Håndværkerfradrag (Servicefradrag) > Fra 2018 og frem
3) Klik på “Oplys servicefradrag”
4) Følg vejledningen og udfyld alle de påkrævede felter
5) Beløbet overføres herefter til din årsopgørelse

Hvis fradraget skal fordeles mellem flere personer i husstanden, så skal I huske at hver person skal indberette sin del af udgiften til rengøringsarbejdet.

For at få fradrag for rengøring i 2023, for arbejde udført i 2022, skal arbejdet være betalt senest den 28. februar 2023. Betales det senere, får du fradraget i det indkomstår, hvor det er betalt.

Du kan læse meget mere om det nye servicefradrag for 2023 på Skat’s hjemmeside her.

Udnyt dit høje servicefradrag 2023 med rengøringshjælp fra Clean-Up Service

Kontakt os i dag og få en 100% uforpligtende snak omkring en løsning til dit/jeres rengøringsbehov. Vi udfører både enkeltstående rengøringsopgaver, men opretter også løbende aftaler med faste tidsintervaller.

Fradragsberettiget rengøring

Clean-up Service A/S
Tvedvej 199
5700 Svendborg
CVR 69727514
Man - fre kl. 09 - 13

Ring +45 62 21 68 12

Kontakt os


Ring og få et 100 % uforpligtende tilbud