CitronMelisse
clean-top.jpg

Servicefradrag til private 2021

- Kæmpe stigning i fradrag for rengøring og vinduespolering

Privatpersoner har længe kunne få glæde af håndværkerfradrag og servicefradrag i forbindelse med bl.a. rengøring, vinduespolering, havearbejde, rensning af tæpper, istandsættelse og børnepasning.

Hidtil har servicefradraget ligget på 6.200 kr årligt pr person og håndværkerfradraget på 12.500 kr pr person i husstanden, men i 2021 er begge fradrag steget markant. Den absolut største stigning ses dog for servicefradraget, hvilket betyder at du som privatperson nu kan få et væsentligt større fradrag for rengøring udført i dit private hjem.

I forlængelse af coronakrisen, har regeringen med finansloven for 2021 vedtaget en stor forhøjelse af både servicefradraget og håndværkerfradraget. I alt er der blevet afsat 340 millioner kroner til finansiering af de nye høje fradrag. Hensigten med forøgelsen af fradragene er, at hjælpe en hårdt presset servicebranche med at sikre et højt beskæftigelsesniveau, samt at accelerere den grønne omstilling.

Det nye servicefradrag er i 2021 blevet firdoblet, og ligger således fremadrettet på hele 25.000 kr årligt pr person.

Derudover hæves skatteværdien fra 27% i 2020 til 35% i 2021. Ved fuld udnyttelse af servicefradraget, ville et ægtepar i 2020 spare 3.400 kr (27% af 12.400 kr). For det samme ægtepar ville besparelsen i 2021 derimod ligge på imponerende 17.500 kr (35% af 50.000 kr).

Fradrag for rengøring og vinduespolering foretaget af Clean-up Service

Når du som privatperson får udført rengøringsarbejde af Clean-up Service i dit private hjem eller i din fritidsbolig, kan du således fremadrettet nyde godt af et fradrag på helt op til 25.000 kr af arbejdslønnen (inkl. moms) pr person i husstanden. Et ægtepar eller en husstand med to personer over 18 år, kan dermed nyde godt af et servicefradrag på hele 50.000 kr - og dermed en besparelse på 17.500 kr om året.

Fordelen ved at anvende servicefradraget i forbindelse med rengøringsopgaver er, at en forholdsmæssigt stor del af omkostningerne ved rengøringsarbejdet dækker arbejdsløn, hvorfor meget stor del af den samlede regning vil være fradragsberettiget. Du kan få fradrag for en lang række ting lige fra flytterengøring til istandsættelse.

Du kan bl.a. få skattefradrag for rengøring af følgende typer:

  • Vask og aftørring af overflader i din bolig/fritidsbolig
  • Opvask, tøjvask og strygning
  • Gulvvask, støvsugning og boning
  • Rengøring af badeværelse og toiletfaciliteter
  • Rensning af tæpper, gardiner, persienner m.m.
  • Vinduespolering - både udvendigt og indvendigt

Det vil sige, at bl.a. vores flytterengøring fyn, samt andre af vores services til private er dækket af Servicefradrags-ordningen. 

Sådan indberetter du dit fradrag for rengøring til SKAT

Først og fremmest skal du huske at gemme faktura eller kvittering, som dokumentation for det udførte rengøringsarbejde. Denne dokumentation bør særskilt oplyse udgifter til hhv. materialer og til arbejdsløn, da det kun er arbejdslønnen som fradraget dækker.

1) Gå til skat.dk for at indberette dine rengøringsudgifter
2) Gå til Fradrag > Håndværkerfradrag (Servicefradrag) > Fra 2018 og frem
3) Følg vejledningen og udfyld alle de påkrævede felter
4) Beløbet overføres herefter til din årsopgørelse

Hvis fradraget skal fordeles mellem flere personer i husstanden, så skal I huske at hver person skal indberette sin del af udgiften til rengøringsarbejdet.

Har du fået udført arbejdet i 2021, så skal betalingen falde senest to måneder efter årsskiftet og indberetning skal ske senest 1. september i det efterfølgende år.

Du kan læse meget mere om det nye høje servicefradrag for 2021 på Skat’s hjemmeside.

Udnyt dit høje servicefradrag med rengøringshjælp fra Clean-Up Service

Kontakt os i dag og få en 100% uforpligtende snak omkring en løsning til dit/jeres rengøringsbehov. Vi udfører både enkeltstående rengøringsopgaver, men opretter også løbende aftaler med faste tidsintervaller.

Fradragsberettiget rengøring

Clean-up Service A/S
Tvedvej 199
5700 Svendborg
CVR 69727514
Man - fre kl. 09 - 13

Ring +45 62 21 68 12

Kontakt os


Ring og få et 100 % uforpligtende tilbud